Ведучий «ЕнеЇди» на Суспільному Євген Клопотенко про шкільне харчування на UA: ОДЕСА

шаблоны YooTheme
шаблоны Недвижимости joomla

20 вересня в ефірі «Ранку» на UA: ОДЕСА кулінарний експерт, ведучий програми «ЕнеЇда» на Суспільному Євген Клопотенко розповів про проект поліпшення харчування у шкільних навчальних закладах і про головну проблему сучасного меню, а також скільки коштуватиме нове меню.

«Я просто хочу щось змінити, бо, насправді, 70 років не було ніяких змін і були поодинокі випадки, коли люди щось робили. Головна проблема меню – воно мертве. Треба туди додати трішки життя і сучасності», — каже кулінарний експерт, ведучий програми «ЕнеЇда» Євген Клопотенко.

Також Євген зауважив, що меню складалося спільно з нутриціологом, який досліджує, якої якості повинні бути усі необхідні для дитини поживні речовини і як їх треба між собою поєднувати.

На запитання чи зовсім зникнуть страви, що є зараз в шкільному меню, Євген  відповів: «Ні, це було б занадто популістично. Просто страви пройдуть етап еволюції. Треба поступово змінювати, крок за кроком».

Окрім цього, Євген Клопотенко розповів телеглядачам, як нове меню буде впроваджуватися у школах і хто слідкуватиме за дотриманням норм: «Спочатку ми вводимо ці меню в деякі школи і мої студенти будуть за цим слідкувати. Моя ціль така – зараз в їдальнях харчуються 25-30% дітей, я хочу, щоб було 50-60%».

«Спілкуватися зі справжнім професіоналом – одне задоволення і найсмачніше в інтерв’ю з Євгеном те, як він майстерно приправляє розмову гумором, наче додає потроху спецій, щоб розповідь вийшла гострішою», — зазначила редакторка творчої групи "Ранок" Тетяна Сільвестрова.

Переглянути повний випуск програми “Ранок” з Євгеном Клопотенко можна на нашій сторінці у Facebook.

мир высоких технологий
Скандинавия, Гжель, Ностальгия